Почистване на компютъра и компютърна поддръжка

Добрата компютърна поддръжка стои в основата на успешната IT инфраструктура. Ако някой компонент от нея не работи, вашият бизнес също Компютърната поддръжка включва редица дейности включително и почистване на компютър. В интернет пространството има много информация за това, как да почистиш компютъра си сам. Без съмнение след няколко видеа повечето хора биха се справили поне с почистването на настолен компютър, но заслужава ли си за пореден път да се превръщаме в специалисти по всичко, когато има професионалисти, които ще свършат работата по-сигурно и надеждно.

Наред с едно обикновено почистване на компютър има и допълнителна поддръжка, която включва и смяна на термо паста и термо дъвка (при лаптопи и компютри) и преглед на операционната система, наличните софтуери и изчистване на излишните файлове. Почиства се твърдия диск с подходящ софтуер за търсене на злонамерен софтуер. След това се изчиства със специална почистваща програма, която оптимизира работата на компютъра. Знаете, че има файлове, които си намират постоянно място на вашия компютър при всяко влизане в уебсайт и едно изтриване на историята в браузъра не върши достатъчно работа. Има програми, които се използват и за махане на нежелани файлове, които вие няма как да видите.

За фирми се препоръчва използването на абонаментна компютърна поддръжка, в която е включено много повече от едно обикновено почистване. Такава услуга е комплексна и обхваща всичко свързано с една компютърна мрежа – хардуерна и софтуерна поддръжка – второто включва всички софтуери в компютърната мрежа, а хардуерната всички налични устройства в локалната мрежа.

Освен двете споменати дейности са включени и поддръжка на сървъри (при наличие на такива), изграждане на локални компютърни мрежи и/или поддържане на такива, изграждане и поддържане на цяла VOIP система, администриране на персонал и контрол на достъп. Освен всичките тези дейности една абонаментна поддръжка предлага и бърза реакция при възникнал проблем. Затова оставете тази услуга на професионалистите от IT Services и инвестирайте в спокойствието, от което имате нужда, за да развивате вашия бизнес в правилна посока.