Масло за автомобил MOTUL 8100 X-CLEAN EFE 5W-30 с намалено ниво на сяра, фосфор и сулфатна пепел

Съвременните двигатели по стандарти Euro-4 и Euro-5 са повишили чувствителността на системите за последваща обработка на отработените газове. За да не се наруши тази крехка система и да се запазят грижите за околната среда, се налагат строги изисквания към моторните масла за такива автомобили, по-специално към техния химичен състав. И всички тези изисквания са изпълнени от моторното масло Motul 8100 X-clean FE 5W30.

Вземете този продукт от ЛексКар онлайн магазини.

Motul 8100 X-clean FE 5W30 е чисто синтетично моторно масло, което отговаря на стандартите Euro-4 и Euro-5. Това масло има намалено ниво на сяра, фосфор и сулфатна пепел – ниско съдържание на пепел. Именно тези вещества най-много увреждат системите за последваща обработка на отработените газове. Намаленото им ниво гарантира безопасността и издръжливостта на филтрите за твърди частици и катализаторите.

Защитата на целия двигател от износване се осигурява от здрав маслен филм, който продуктът образува, стабилен вискозитет и налягане, устойчивост на окисляване и стареене и бързо изпомпване. Важна роля играе високата почистваща способност на маслото. Той премахва въглеродните отлагания от частите и предотвратява повторното му образуване. Частите без въглерод остават чисти и триенето е значително намалено. Това позволява на двигателя да работи като нов в продължение на много години.

Също така, характеристика на този продукт е възможността за удължаване на интервала на подмяна. Освен това през цялото време маслото остава стабилно флуидно, наличието на разпръснати частици сажди практически не влияе на вискозитета и плътността му. Вискозитетът остава при студено време, осигурявайки лесен студен старт и бърз поток към триещи се части.

Моторно масло Motul 8100 X-clean FE 5W-30 е предназначено за съвременни бензинови, дизелови и биодизелови двигатели. Подходящ за двигатели, оборудвани със системи за последваща обработка на отработени газове – катализатори и филтри за твърди частици, директно впръскване, турбокомпресор.

Има препоръки и одобрения от следните известни производители на превозни средства: Mercedes-Benz, Volkswagen, Opel, Peugeot, Citroen, Fiat, Honda, Kia, Hyundai, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Suzuki, Toyota и други. Подходящ за особено чувствителни двигатели и такива, които изискват дълги интервали на източване.