Как да изберем или какво да търсим при закупуване на детски електрически автомобил?

Днес пазарът на детски играчки предлага широка гама от акумулаторни коли за млади „състезатели“ – ATV , камиони и автомобили, джипове и др. При нас в онлайн магазин МарчиДео, ще откриете голям избор на любимите акумулаторни коли, като Mercedes Benz GT R, Audi R8, BMW 6 GT и още много на атрактивни цени.

Когато купуват акумулаторна кола за дете, много родители избират играчка по нейния външен вид или цена. В резултат на това на детето може да не му е удобно да кара новото си превозно средство и колата се превръща само в елемент за декорация в апартамент или къща. Ето защо, преди да закупите електрическа кола, е важно да обърнете внимание на редица фактори:

Колела
Плавното движение на електрическото превозно средство и високият комфорт при пътуване се осигуряват от меки гумени колела. Най-добрият вариант е EVA каучук, който наподобява силикон по плътност и структура. Предимствата на този тип колела са добро сцепление, висока износоустойчивост и липса на нужда от надуване.

При модели от бюджетната ценова категория се използва мека гума.

Тип седалка
Седалката на електрически автомобил може да бъде пластмасова или с кожено покривало. Вторият вариант е за предпочитане за дете, тъй като докосването до висококачествена еко кожа е по-приятно от голата пластмаса. Капакът може лесно да се свали и може да се измие, ако е замърсен.

Брой места
За игри и забавления за две деца е по-целесъобразно да закупите двуместни модели електрически превозни средства. Важно е обаче да се има предвид, че много едноместни електрически автомобили са оборудвани със седалки, които визуално се разделят на две. При двуместните електрически превозни средства воланът е разположен от дясната или лявата страна, а не в центъра на таблото.

Възраст на детето
Необходимо е да закупите електрическа кола, като вземете предвид възрастта на детето, за което е предназначена. Максималното натоварване зависи от това, начина на управление – с помощта на педала на спирачката/газ или с контролния панел , мощността на двигателя, броя на батериите и т.н.

Лицензи и сертификати
Те потвърждават високото качество на електрическото превозно средство и безопасността за детето. Лицензираните модели на електрически превозни средства са точни копия на марки автомобили – BMW, Mercedes, Porcshe, Hummer, Audi, Jaguar и др., Те са произведени с помощта на надеждни материали, а също така имат 12-месечна гаранция.