Какви принадлежности ви трябват, ако сте запалени по риболова

Резултатът от риболова до голяма степен зависи от оборудването. Следователно риболовните принадлежности са светая светих за всеки рибар. Видът на съоръженията и техните параметри се избират, като се вземе предвид времето на годината, вида на водния басейн и рибата, която ще бъде уловена. Изборът на такъми също се влияе от личния опит на рибаря, неговите предпочитания. Всеки може да модифицира или промени оборудването, като го направи по-удобно за себе си. Но в същото време има риболовни принадлежности, които са особено популярни.

Видове и приложение

Всички риболовни съоръжения са комбинирани в две големи групи: за летен и зимен риболов. Въпреки че много от тях могат да се използват през цялата година. Летният риболов е най-разпространеният. Малцина решават да отидат на леден зимен риболов, но с удоволствие седят с въдица край реката в лятна вечер и дори уловят няколко едри риби по вкуса на всеки.
Основните видове оборудване включват:
Поплавък.
Въртене.
Доная.
Плувни пръти.
Ефективни за всякакъв вид риболов. Те са леки и прости като дизайн. Съвременният пазар на риболовни принадлежности предлага голям брой различни дизайни на въдици.

Мачовият такъм е тежък, използва се за замятане на далечни разстояния. Пръчката се разглобява на три части, общата й дължина достига 5,5 м. Монтажът се извършва непосредствено преди хващането. Мач пръчката изисква макара и специална линия.

Пръчката за мухи е телескопичен такъм без макара и халки. Най-голямата му дължина е 8 метра, а теглото му е под 100 гр. Оборудването на въдицата включва товар, каишка с кука и глуха плувка.

Дължината на пръчката е от 4 до 7 метра. За нея са предвидени безинерционни намотки. Тя е добра за риболов в застояли води или с малко течение. Твърдостта се определя от целите на риболова: твърди пръчки са необходими за замятане на дълги разстояния, а меките пръчки са необходими за риболов на средно големи риби.

Спининг пръчки
Такива риболовни съоръжения са незаменими при лов на хищни риби (щука, костур, аспид). Спининговият прът е комбиниран камшик с пропускателни пръстени. Изработени са от въглеродни влакна, графит или фибростъкло. Дръжката е пластмасова или коркова. Снабдена с въртяща се макара.
Богата гама от аксесоари за риболов можете да намерите в онлайн риболовен магазин Fastfishing-bg.com.