Лесно ли можем да заменим захарта с xylitol на ниска цена?


Лесно ли можем да заменим захарта с xylitol на ниска цена?

Ако имате нужда да премахнете някои вредни за здравето продукти, без които все пак животът ви би бил доста еднообразен, то можете да ги замените с други. Сред всички заместители на захарта, на челните позиции, като здравословен заместител стои най-ниската цена за xylitol – евтина и с английско качество, който можете да намерите в онлайн магазина.

В природата ксилитолът се среща във влакната на плодове и зеленчуци, както и в някои гъби, в царевичните кочани и т.н., но най-често се извлича от кората на брези и други дървета, поради което го наричат още „брезова захар“. Ксилитолът представлява бял прах, който е с неуловим аромат и интезивен сладък вкус. Тъй като добавката е устойчива на нагряване, може да се използва в различни сладкарски изделия.

Лесно ли можем да заменим захарта с xylitol цена?

За това можете да срещнете ксилитол в различни сладкиши, дъвки и бонбони, но най-интересното е, че се среща и в пасти за зъби, както и във води за уста. Това е така, поради антибактериалните му свойства, поради които се препоръчва дори от зъболекарите като превенция на кариеси. Казват, че редовната употреба на xylitol цена, с която лесно можете да преборите рискът от кариесни процеси е с 80% по-нисък, а предложението тук е изгодно и във финансово отношение. Проучванията показват, че ксилитолът е ефективен за индуциране на реминерализация на емайла в дълбочина.

Оказва се, че сладостта е полезна, като разбира се винаги е добре да се спазват препоръчителните дози. Тъй като ксилитолът е два пъти по-малко калоричен от захарта, като подслажда около 15-20 пъти повече, то той е добро средство и за отслабване. За сравнение, ако в рецептата ви се изискват 100 грама захар, то това се равнява на 5 грама ксилитол. Можете да добавяте xylitol в протеинови сокове, като са ви необходими не повече от 2 грама за да подсладите две напитки.

Друга важна особеност на ксилитола, е че има нисък гликемичен индекс, което означава бавно усвояване на въглехидратите. Това ги прави полезни, за разлика от тези в захарта, чиито индекс е десетки пъти по-висок. С този подсладител можете да продължите да употребявате сладки изделия, без това да ви носи натрупване на калории. Използва се от диабетици и от хора, страдащи от затлъстяване, като се спазват препоръчаните количества. Предлаганият нискокалоричен продукт в онлайн магазина се употребява до 12-14 грама дневно.

С ксилитол се предизвиква повече отделяне на слюнка, която действа срещу създаването на кисела среда, която е подходяща за образуването на микроорганизми. Подробности по пълното съдържание на xylitol цена – качество в добро съотношение, можете да прочетете в сайта. Вижте повече в онлайн магазина и сами можете да решите въпроса със своя избор.