Можем ли да готвим със спирулина?

Всеки, който има отношение към здравословния начин на живот, знае, че е важно не само какви са храните, които си набавя, но и как ги приготвя.

За да могат да се възприемат всички полезни съставки по оптимален начин, е важно да се имат предвид съветите за определените храни и кое нарушава техните качества. Така, ако сте се запътили към суперхраната спирулина, то вероятно се чудите в какъв вид може да се намери и как се употребява, както и можем ли да готвим със спирулина? Важно е да се знае, че известното водорасло, което съдържа редица полезни вещества, които преминавайки през топлинна обработка значително намаляват. За това е добре да не се готви със спирулина, а да се използва като добавка към студени ястия и напитки.

Успешни комбинации стават във фрешове, смутита, салати и др. Свежата спирулина, която предлага spirulina.bg няма характерен мирис и вкус, за разлика от прахообразната, която има специфични характеристики в това отношение, които не се харесват на много хора. Още повече, че когато е в свеж вид, спирулината съдържа всичките си полезни вещества, което е възможно най-добрият вариант. Произведено по специална технология в био ферма в България, свежото водорасло може да достигне до всеки в рамките на няколко дни.

Важно е да се знае, че поради факта, че спирулина не се обработва и изсушава, няма голяма трайност и е добре да се консумира, преди да се изтекъл срокът – около 20 дни. Ако се замрази, тя може да издържи и по-дълго, но в този случай не бива да забравяте, че за да разчитате на най-добрите и характеристики е добре да не я размразявате. Може да се използва успешно към детоксикираща диета, за спорт, както и за подобряване на кръвната картина и намаляване на холестерола и много други. Вижте повече в сайта и преценете как да започнете с подобряване на жизнените функции на организма си и то там на доброто си настроение.