Стевия на прах на промоционална цена


„Подсладител без калории, такова животно няма“ – каза шопът. От онлайн магазина Магазинвелосипеди.com го опровергаха със новото си попълнение в серията хранителни добавки за здравословно хранене и бодибилдинг.

Подладителят стевия на прах в магазинвелосипеди.com е природен продукт извлечен от листата на храста стевия, чиято родина са субтропичните области на Южна Америка. Растението се използвало още от индианците, а през последните 30-40 години е неизменна част от диетите на дамите и бодибилдърите в западна Европа. Сега набира популярност и у нас като английско качество за този продукт на промоционална цена можете да получите от Магазинвелосипеди.com.

Една опаковка стевия на прах струва 21 лв. А количеството от 25 гр ще ви стигне за цели 25 дози. Една доза стевия на прах има сладостта на 300-400 гр захар, а това, което е наистина забележително, е почти нула процента калории, които добавя към менюто ни. Използва се за отслабване, превенция и лечение на диабет, високо кръвно налягане, проблеми с имунната система, депресия и стрес.

Стевия на прах  на промоционална цена

Всички тези показатели на стевията се дължат на богатия състав на биоактивни вещества в листата на растението. Те са проучвани и изследвани от нейното откриване и описване от д-р Бретони през 1887 г и до сега не са открити никакви противопоказания на билката, а само плюсове за здравето и положително повлияване на разпространени заболявания.

Основното активно вещество в стевията се нарича стевиозид и участва в обмяната на веществата без нуждата от инсулин, защото не променя нивата на кръвна захар т.е. стевиозидът е гликозид-биоактивно съединение, което се свързва и извежда от организма токсичните вещества.

Нещо повече стевията има много нисък гликемичен индекс т.е. благоприятстава бавното и правилно усвояване на въглехидратите от организма.
Основно се използва като подсладител, защото стевията е 300 пъти по-сладка от захарта, но може да се използва безпроблемно и в кулинарията, тъй като активното й вещество остава стабилно до температура до 190° С и не реагира на продължителното въздействие на киселини и основи.

Стевията е неблагоприятна среда за развитието на бактерии и паразити, а точно обратното има антибактериално и противовъзпалително действие.
Можете да използвате стевията като подсладител за чай, кафе, студени напитки и дори ястия. Зелена салата със авокадо и дресинг от кисело мляко, билки и стевия би било прекрасно допълнение към една пилешка пържола за вечеря.
Не пропускайте да добавите стевия и към вашите протеинови коктейли, ако се занимавате с фитнес или бодибилдинг. Ползите от приема на стевия са незаменими.
Независимо дали искате да отслабнете или пък имате изграден хранителен режим и искате да постигнете спортни резултати-стевия е за вас. Стевията е изцяло природен продукт и може да бъде короната на всяка здравословна диета за отслбване.