Удобната риболовна макара означава пълно удоволствие от риболова

Какво ви трябва за риболов?

Определено желание и малко инвестиции в необходимите за това начинание атрибути. Но за да не се отъждествявате с всеки виц за лош или лъжлив рибар, трябва да се постараете да намерите правилната за вас техника и удобни рибарски принадлежности. Можем да кажем, че половината от риболова се крие в рибарските такъми, а много повече от този процент една въдица дължи на макарата си.

С изборът на риболовна макара от fishingtime.bg ще се сдобиете с последната новост, с която можете да оборудвате иначе старата си въдица и ще забележите разликите веднага.

Едни от най-големите в производството на риболовни принадлежности са Shimano и това не е случайно. Ако вземем за пример само риболовната макара като компонент, който те разработват, ще можем да избираме от различни видове, които са подобрени с цел по-лесен и качествен риболов. Механизмите за „борба“, защитата на шпулата, иновативните материали за изработка са само част от подобренията, на които се радва новата риболовна макара.
Удобна риболовна макара означава пълно удоволствие от риболова
Много е важно риболовната макара освен функционална да бъде и удобна, защото удобна риболовна макара означава пълно удоволствие от риболова. Само за илюстрация на казаното по-горе може да дадем като пример по-малкото натоварване на ръцете, което този вид макари изискват заради иновационния си дизайн и материал за изработка. Тежестта се измества максимално към края като замятането се улеснява и може да се оптимизира разстоянието на което искаме да заложим примамка.

Така не е необходимо да се ограничаваме само до крайбрежен риболов или далечен такъв, а може да ги редуваме без да се отдалечаваме от брега. Много полезна е и функцията за „борба“ на модерната риболовна макара, защото така ви позволява да балансирате по-добре и да управлявате по-адекватно движенията си. Със сигурност това може да ви осигури по-богат улов независимо от техниката ви заради намаляването на риска от изпускане на рибата.
Много важен компонент от съвременните риболовни макари е шпулата и механизмите за предпазването й от външни влияния. Като основеен механизъм се използва CoreProtect, който предпазва вътрешността на макарата от навлизане на вода, прах и други замърсявания като удължава многократно живота й.