Минералните бани в Бургаска област, града и региона и тяхното значение при купуване на имот

Недвижими имоти Бургаска област: Бургаски минерални бани

Бургас е прочут с бургаските минерални бани, които се намират само на 15 км от града. Не е чудно защо по всяко време на годината тук има голямо търсене на възможности  за настаняване, което от своя страна прави търсенето на недвижими имоти Бургаска област също изключително популярно.

Какво представляват Бургаските минерални бани?

Това е балнеолечебен курорт, който е от значение не само на национално ниво, но и на световно, тъй като редица чужденци пристигат в Бургас специално, за да лекуват болестите си в лековитите извори на така-наречената в древността област Аква Калиде.

Минералната вода тук е с  температура 41 градуса целзий и може да се приема и вътрешно, тъй като е слабо минерализирана и няма цвят.

 

 

Какви болести могат да се лекуват в Бургаските минерални бани?

За щастие този курорт е целогодишен, така че независимо от сезона при нужда можете да пристигнете и да започнете лечението си незабавно в някой от местните санаториуми или центрове. Сред заболяванията които се лекуват тук са всякакви заболявания на опорно-двигателния тракт, не само възпалителни, но и хронични. Те включват остеоартроза, лумбаго, ревматоиден полиартрит, бурсити, фрактури на костите и много други.

Тук се лекуват успешно и болести на периферната нервна система, като плексити, радикулоневрити, невралгии и неврити, подагра, хронични гастрити и дори пиелонефрити, както и бъбречно-каменна болест.

Минералната вода спомага за общо укрепване на организма в процеса на преборване на заболяванията, за повишаване на психическата и физическата устойчивост и за профилактика на всички тези заболявания.

Лечението включва външно лечение в басейни и вани, приемане на минералната вода вътрешно, вани с лечебна минерална вода и билкови екстракти, лечебни душове, парафинолечение, калолечение, подводни упражнения и масажи и други.

Ако страдате от някое от посочените по-горе заболявания, можете да изпробвате лечебния ефект на Бургаските минерални бани. Веднъж посетили това място, мнозина се връщат отново и отново на следващата година за профилактика и поддържане на организма в добра форма.

Бургаските минерални бани са една от причините търсенето на недвижими имоти Бургаска област да е толкова популярно, особено имоти, намиращи се в близост до самите бани, каквито са къщите в кварталите Ветрен и Банево.