Как да изберете куки за риболов?

Ако и вие сте се впуснали в търсенето на подходящи куки за риболов – в следващите изречения предстои да откриете различни видове съвети за това как да направите най-правилния избор.

Обикновено повечето опитни рибари, с годините са успели да преценят какви куки, т.е кой размер, комбинация от цветове и прочие им помагат да се сдобият с по-благоприятен улов на съответния вид риба. Когато сте начинаещ в рибарството обаче – има някои неща, които е добре да знаете за избора на куки за риболов. Ето и кои са те.

1. Цветът на куките няма значение, но е добре той да бъде съчетан с този на примамката. Обикновено професионалистите, в риболовните състезания, залагат на стръв и кука в един и същ цвят. В случай, че не може да намерите перфектната комбинация – най-доброто, което може да направите е да изберете куки в кафят цвят или по-тъмен такъв.

2. Размерите на куки за риболов с myfish. Обикновено посещавайки даден интернет магазин за рибарски принадлежности – всеки артикул в него е придружен от описание, което ви дава по-подробна информация за това какво сте напът да закупите. Та,в този ред на мисли – посещавайки myfish.bg виртуалния магазин бихте могли да разгледате предложенията им, подходящи за всеки вид риболов. От друга страна, ако искате да постигнете наистина добри резултати – спазвайте максимата – по-голяма стръв – по-голяма кука и обратното.

Как да изберете куки за риболов?

3. И не на последно място, това, което е добре да знаете за различните видове куки за риболов и марките, които ги предлагат е – че във всеки пакет с куки ще откриете по няколко дефектни такива. Това не бива да ви притеснява, но колкото по-малко промени нанасяте лично на куката – толкова по-добре.

Нашият съвет е да закупувате висококачествени куки за риболов, които може да откриете и на myfish.bg, тъй като при тях шансът да попаднете на екземпляри с фабрични изменения – е много по-малък.