Защо да се спрем пред казеин-протеин пред другите протеини

Тялото на всеки човек е добре настроена машина, която работи по точно определен начин и няма нищо случайно в това да се нуждаете от по-голям прием на протеини, когато сте под голямо физическо натоварване. За да имате орелефяване и добра дефиниция на мускулите е необходимо да се погрижите за мускулите си.

Основната градивен компонент на живата клетка е протеина. Тялото ни е така устроено, че първо се грижи за жизнено важните органи и системи, а на края на редицата остават мускулите. Това е причината да губим рязко мускулна маса, когато сме на диета или нямаме достатъчен прием на протеини в организма си. Нещо повече- от храната се набавят незаменими аминокиселини, които не могат да се синтезират самостоятелно. Така, когато говорим за здравословно хранене и начин на живот, който е обвързан със спорта не е случайна препоръката да приемаме точно определени хранителни добавки като казеин протеинът, предлаган на изгодна казеин цена в интернет.

Може да прочетете много и най-различни мнения по въпроса кой протеин да приемате, ако се занимавате с фитнес. Реално няма никакъв проблем да изберете кой да е млечен притеин стига да сте запознати какво точно съдържа и да заложите на добро качество, за да не бъдете разочаровани накрая. Най-добрите протеини на пазара в България и в Европа са тези от серията Bulk Powders. Произведени са по висококачествена немска технология в Кьолн и за разлика от всичките им еквиваленти китайско производство- са с най-добрата водоразтворимост и високо съдържание на чист протеин в продукта.
Още едно важно правило, което трябва да спазвате, когато си избирате протеин- да обърнете внимание на аминокиселинния му профил.

Всяка добра хранителна добавка трябва да съдържа всички есенциални (незаменими) аминокиселини за човешкия организъм (изолевцин, левцин, лизин, метионин, фениланин, хистидин, треонин, триптофан, валин) и разбира се най-разпространената-глутамин.
Защо да се спрем пред казеин-протеин пред другите протеини
Сега идва моментът да направите своя избор на база колко продължително действие имат съответните протеини, дали са бавни или бързи. В двата края на веригата са суроватъчния като най-бърз и казеина като най-бавен и всички други протеини се определят според тях.Много спортисти са заемали страната на единия или на другия протеин- като мистър Олимпия Дориан Йейтс например, който категорично се е обявил за казеина.

Ако се спрете на казеина трябва да знаете, че той се разгражда в организма ви много бавно като за период от 7-8 часа получавате постоянен прилив на аминокиселини през това време. Подходящ е за прием преди сън, защото ще ограничи катаболните процеси в тялото ви по време на покой.

Най-добрият казеин е мицеларният, който предоставят Bulk Powders, защото има оптимално действие. И накрая, но не последно по важност, хранителните добавки Bulk Powders са на изключително достъпни цени без да правят компромис с това. От Магазинвелосипеди са превърнали предлагането на спортни стоки и хранителни добавки в изкуство и това е видно от сайта им, където можете да намерите пълната серия протеини и добавки Bulk Powders на повече от изгодни цени.