Защо получаваме паник атака и как да я преборим?

Често се наблюдава по-висок процент на паник атаки у нас по време на празниците.

Понякога те носят и известни притеснения освен приятните емоции и оставят своите психологически последици.

Защо получаваме паник атака?

паник атака

Ако човек се вманиачи прекалено много в това, че иска да има перфектни празници, може да получи паник атака. Причината е, че по това време на годината всички ние си правим равносметка за изминалата година и тя може да ни отчая от живота. Това води до генерализирана тревожност и депресия.

Друга причина за паническото състояние е например чувството за вина, ниското самочувствие и ниската самооценка.

При всеки индивид състоянията могат да бъдат различни, но най-често се характеризират с внезапен световъртеж, учестено сърцебиене, необясним и дълбок страх, че ще се случи нещо ужасяващо. Всичко това е съпроводено и от неприятни усещания – студена пот, силно сърцебиене, недостиг на въздух, треперене на всички крайници, болка в гърдите и трудно дишане. Симптомите могат да бъдат най-разнообразни, като това са само най-честите. При повечето хора, продължителността на една паник атака следва да бъде около от 5 до 20 минути, но понякога продължават и повече.

При подобни паник атаки трябва да се мисли за промяна на средата, в която живее пациентът. Също така, ако получим паник атака е много важно да дишаме правилно, защото така ще я преживеем по-лесно. Паник атаките не са нещо опасно, те не носят усложнения след себе си. Те са комплекс от синдроми, които при правилна терапия може да се изчистят, а повечето ни симптоми се дължат на себепотискане. Кликнете тук, за да разберете какво точно да правите по време на паник атака.

Затова първата част от изцелението е да започнем себепознанието, както и можем да комбинираме с билкови хранителни добавки, които действат благоприятно на нервната система. Например от NutriVision.bg се предлага Panic Stop – средството, което умело се справя с депресия, панически атаки, безсъние, тревожност и др. Помислете за това и ако решите можете да поръчате от сайта им или чрез обаждане на тел.: 0 888 047 760.